Vincent van Gogh var glad for øl og absint

Den hollandske maler van Gogh var vild med at tage på cafeer og barer i Paris. Van Gogh tilbragte gode stunde i de pariske barer, hvor han malede såvel barerne som deres ejere. Det siges at van Gogh især var glad for at drikke absint og øl.

Da han boede i Paris, slog han ofte vejen forbi Café du Tambourin. Derudover tog han også til Moulin Rouge kabaret. I Arles siges det at van Gogh tilbragte stort set alle sine timer hos Café de la Gare, som i dag har fået navnet Café Van Gogh.

Historien bag Vincent van Gogh Beer Tankard maleriet

”Beer Tankard” er muligvis et af de mest populære øl malerier i historien. I 1885 malede van Gogh ”Beer Tankard” maleriet med olie på et kanvas i størrelsen 31,5 cm. x 42,5 cm. Maleriet er et realisme-værk af den hollandske maler, og det hænger i dag på Van Gogh Museum i Amsterdam.

Van Gogh skiftede Paris ud med Arles

Det siges at Van Gogh flyttede til Arles for en form for afvænning for alkohol. Van Gogh flyttede til Arles i det sydlige Frankrig i 1888. Her skabte van Gogh nogle af sine mest anerkendte værker som fx portrætter af Roulin-familien, som du blandt andet kan finde i udgaver af flotte farverige Plakater nu til dags.

Van Gogh var vild med at male portrætter, men det var en stor udfordring at finde modeller til portrætterne. Der var flere årsager til at van Gogh har svært ved at finde modeller til sine portrætter, og dette var blandt andet på grund af økonomiske årsager.

Derfor blev van Gogh lykkelig over at han formåede at overtale hele Roulin-familien til portrætmaling. I perioden mellem 1888 og 1889 malede van Gogh portrætter af Joseph Roulin og hans kone Augustine, samt deres tre børn Marcelle, Camille og Armand. Det blev til nogle af de sidste værker af den hollandske maler, som mistede livet i sensommeren i 1890.

Den hollandske maler knyttede et tæt bånd til postmanden Joseph Roulin, som blev til en god og loyal ven for Van Gogh, mens han boede i Arles. Disse portrætter var som skabt til flotte plakater, da de ikke var som atypiske portrætmalerier. I stedet for at male fotografiske værker, brugte van Gogh sin fantasi til at bruge farver og artistiske temaer til at vække følelser hos publikum.

Portræt af Vincent van Gogh

Vincent Willem van Gogh er en af de vigtigste kunstnere i den europæiske kunsthistorie. Van Gogh blev født i Zundert i Nederlandene i 1853, og han nåede at male mere end 900 malerier og over 1100 tegninger i sit korte liv. Van Gogh blev kun 37 år gammel, og han udførte alle sine værker i løbet af en otteårig periode.

Den dag i dag diskuteres det stadigvæk om hvorvidt den hollandske kunstner begik selvmord, eller om han døde af vådeskud af nogle teenagere, som maleren havde drukket med en gang i mellem. Der hersker altså ingen tvivl om at van Gogh nød at drikke en gang imellem, og at det var en stor del af hans liv.

marinate