Lav din egen ølkælder

De fleste danskere kan godt lide et godt glas øl, og der er ofte stor interesse for arrangementer, hvor man kan smage øl og måske få noget at vide om den proces, det er at brygge de forskellige øltyper.

Har du selv en stor interesse for øl, kan vi foreslå dig at indrette din egen ølkælder. Det kan du gøre på mange måder. Populært i øjeblikket er en udendørs ølkøler, hvor man opbevare dåseøl i sin have. Her bliver den kølet ned af jordens kølighed, og man kan så hejse ølkøleren op, hvis man bliver tørstig – eller vil imponere sine venner.

Du kan jo også vælge at gå all in og indrette en ølkælder i dit hus. Har du et ledigt kælderrum, så er det alle tiders, men et almindeligt værelse – måske er en af ungerne fløjet fra reden og har efterladt et tomt værelse – kan også sagtens bruges. Allerbedst vil det dog være med et kælderrum, og der står mange ledige saunaer og lignende rundt omkring i mange huse, som kan fjernes, så du i stedet kan bruge kælderrummet til din drømme-ølkælder.

Indretning af din ølkælder er en ting for sig. Vil du lave den i tysk Bierkeller-stil, eller skal det være mere sofistikeret som i Bruxelles, eller i skandinavisk stil? Uanset hvad vil du få god brug for et lækkert grå tæppe fra Trendcarpet, som kan give en smuk, neutral baggrund for de møbler, som du vælger at indrette ølkælderen med.

Lav ølsmagning med vennerne

Ølsmagning er en populær aktivitet, og folk valfarter til arrangementer over hele landet, hvor de mange lokale bryghuse inviterer til smagninger. Her i coronatiden har mange smagninger nu været opbygget som virtuelle smagninger, men nu kan vi heldigvis mødes igen. Og dermed kan du også selv arrangere smagninger derhjemme. Du kan jo invitere venner, men også kolleger, foreningsfæller eller andre ville kunne få glæde af at få mere viden om øl gennem dit ølsmagningsarrangement.

Man kan have forskellige temaer for en ølsmagning. Et tema kunne være at smage på eksempelvis tolv forskellige øl fra tre lokale bryggerier i dit nærområde. Der vil givetvis ligge nok mikrobryggerier inden for en overkommelig rækkevide til, at du kan finde de rigtige øl til ølsmagningen. Et andet tema kunne være at smage belgiske øl, tjekkisk øl eller nogle af de specielle tyske øl, som der brygges i hundredvis af.

Det er kun din fantasi, der sætter grænsen for, hvad dine ølsmagninger skal handle om – ud over øl, altså.

Udviklingen på ølområdet er gået hurtigt de senere år, og vi har dels fået en masse forskellige øl fra de mange nye mikrobryggerier, der er skudt op overalt, dels en række specialøl fra de store bryggerier, der har taget konkurrencen op fra de små bryggerier og set et nyt forretningsområde inden for specialøl.

Mange sværger til en traditionel Hof eller Grøn Tuborg, når de skal slukke tørsten i sommervarmen, men skal der øl til en mere speciel lejlighed eller til en god middag, så betaler vi gerne for at få en lækker specialbrygget øl på bordet.

marinate