Malt er korn, som får lov til at spire i kort tid, typisk 5 dage, før det bliver bragt til tørring. Malt er ofte byg, men kan også være rug eller hvede. Når man skal fremstille malt, så lægger man først det tørrede korn i vand for at udbløde det. 2-3 dage efter har det suget 40-50 % væske til sig, og så bliver det sat over i spirekasser. Når spiringen begynder, bliver der lavet enzymer, som gør, at kornet kan omdanne stivelse til maltose under ølbrygningen. Omkring femtedagen afbrydes spiringen. Kornet – grønmalten – gennemgår nu en tørringsproces, hvor der tages hensyn til, hvilken slags øl malten skal bruges til. Hvis det er en pilsnerøl, så foregår tørringen ved lave temperaturer. Hvis man ønsker en mørkere malt, så kan man riste den under tørringen. Efterfølgende fjerner man rod og kimblade, og så kan man anvende malten til sin ølbrygning. Malt giver smag og farve til øllet, hvilket er stor betydning for det færdige produkt. Alt efter sammensætningen kan malt have mange farver, lige fra den helt lyse farve, som en pilsner har, til gullig, lysebrun, mørkebrun eller sort. Vil du gerne lave hjemmebrygget øl, så kan du købe malt i butikker, der forhandler råvarer og udstyr til ølbrygning.