Vælg de rigtige ølglas

Har du brygget dit eget øl, og vil du gerne invitere familie og venner til ølsmagning, så er det vigtigt også at have de rigtige ølglas, så dine gæster får den optimale smagsoplevelse. I kan hygge jer i timevis med god hjemmebryg.

Vil du gerne servere hvedeøl, så gør det i et højt, slankt glas, som er smalt foroven. Glasset har en tyk bund eller en lille stilk, som man kan holde på, så øllet kan nydes iskoldt med en skumkrone på toppen.

Et pilsnerglas er udformet som en trompet, højt og slankt og bredere i toppen, så der er plads til skum på toppen. Man kan nyde synet af de flotte farver i det slanke glas.

Byder du på ale eller andre mørke og stærke øl, så er et snifterglas ideelt. Det er udformet som et stort cognac-glas, og du kan varme øllet, når du holder om glasset. Mørke og stærke øl drikker man ved temperaturer, der er op til 12-14 grader.

Serverer du flere forskellige typer af øl for dine gæster, kan du også vælge et all-round glas som fx et amerikansk pint glas. Det har rette sider med en åbning for oven, som giver mulighed for en fyldig skumkrone.

Leave a Comment